Bambus viskose

Viskosestof er lavet af træmasse fra træer som eukalyptus, bambus og andre.Bambusviskose beskriver virkelig, hvordan bambus forarbejdes og omdannes til et brugbart stof.Viskoseprocessen involverer at tage træ, i dette tilfælde bambus, og sætte det igennem en række trin, før det spindes til et stof.

Først stejler bambusstilkene i en opløsning for at hjælpe med at nedbryde deres struktur og gøre dem bøjelige.Bambuskødet vil blive revet, lagret og modnet, før det filtreres, vaskes og centrifugeres.Når det er blevet spundet, kan trådene væves til et stof – bambusviscose.

Lynlåssove 02

Både viskose og rayon er lavet af træcellulose, cellulose er et stof sammensat af planteceller og vegetabilske fibre som bomuld, bambus osv., så teknisk set er rayon og viskose det samme.

Der er dog en lille forskel mellem rayon og viskose.Rayon blev oprindeligt udviklet som et alternativ til silke og er en fremstillet fiber ved hjælp af træcellulose.Så blev det opdaget, at bambus kunne være et alternativ til traditionelt træ, og viskose blev skabt.


Indlægstid: 20. oktober 2023
  • sns02
  • sns03
  • sns04
  • sns05